allatider.com © 1999-2008                    

 

 

När jag skriver...

 

 

 

Jag bara skriver...när jag skriver
Det är några stycken som frågat mig hur jag sållar ut vad som skall läggas på hemsidan eller bloggen.
Därför tänkte jag bara säga att jag sållar ingenting, det som kommer det kommer, resten blir aldrig skrivet. Det är nämligen så att när jag sätter mig vid datorn och skall börja skriva, är det oftast så att jag inte vet vad det blir i sluttampen. Jag skriver alltså inte saker i förväg och sparar, ej heller funderar jag speciellt länge. Jag börjar med en mening och sedan flyter det oftast på av rena farten. Ett inlägg på ett halvt A4 brukar normalt ta ungefär 10 minuter att skriva…. i bland lite mindre.

Ofta är det något jag hört eller diskuterat med vänner som influerar mig. Det kan också vara något politiskt som gör mig arg eller upprörd. Däremot så kan man nästan se på mina inlägg om det varit en bra eller dålig dag. Är jag glad brukar inläggen vara lite gladare och vice versa.

Så nu vet ni att när jag skriver så blir det bara… den ena meningen ger den andra, inga konstigheter alls.

Det är likadant när Hulda Skrynkelben agerar (mitt alter ego). Samtliga hennes sagor och berättelser bara kommer under tiden fingrarna far över tangentbordet. Däremot så måste både hon och jag kolla ordentligt när texten är färdig. Fingrarna far oftast lite fortare än hjärnan… eller om det nu är tvärtom…hur som helst brukar det vara en och annat bokstav som bytt plats med sin granne.

Så därför vet jag inte nu vad jag kommer skriva omhärnäst…det beror helt på vad som händer innan dess och på vilket humör jag ärnär det börjar klia i fingrarna.

Ha det gott mina vänner och njut av tillvaron /Irre

Ps. detta inlägg tog drygt 4 minuter och jag visste faktiskt inte ens att det skulle bli så här när jag började...som vanligt alltså

Text: Irre

Tillbaka till skrivbordet

 

NoteratDet är skönt för själen att skriva...om så bara några få ord